Dálkové pěší treky v USA

CONTINENTAL DIVIDE TRAIL - Pavel Sabela 
 
 

 

Continental Divide Trail je téměř 5000 kilometrů dlouhá pěší stezka ve spojených státech amerických a po celé délce kopíruje skalisté pohoří (Rockie Mountains). 

Stezka prochází přes pouště Nového Mexika, zasněžená vysoká pohoří ve státě Colorado, Yellowstonský národní park ve Wyomingu, lesy  Idaha a Montany plné vysoké zvěře, orlů, grizzly medvědů, bizonů a losů.

CDT je jedna z nejdelších a nejnáročnějších stezek v USA a ne nadarmo se nazývá embrance the brutality (objetí brutality).

 

 

PAVEL SABELA

Obyvatel Frýdku-Místku. Hiker, který za posledních 7 let nachodil přes 21,000 km, na trailech strávil téměř 3 roky. Je držitelem tzv. Triple Crown což znamená, že prošel Appalachian Trail, dvakrát Pacific Crest Trail (PCT) a také tu nejdelší – Continental Divide Trail (CDT) čítající necelých pět tisíc kilometrů dlouhý výšlap.

Dále jako první Čech prošel Arizona Trail, GR 20, která prochází ostrovem Korsika, trail GR223, jež vede po obvodu ostrova Menorca, trasu z Ubľa (hranice Ukrajiny a Slovenska) do Frýdku Místku, absolvoval Stezka Českem severní část – tam a zpět 2000 km... a dále spoustu kratších stezek, hlavně v Beskydech.