A začátek? Ozvěny 2010

Malé připomenutí a ohlédnutí se za prvními Podzimními Ozvěnami 2010 z pera Milana Belmoda Plcha.

Ostravské Podzimní ozvěny 2010


V roce, kdy jsme spíše si museli zvyknout na úbytek festivalů a hudebních akcí, přišlo příjemné překvapení v podobě dvoudenního nejen hudebního festiválku Podzimní ozvěny. Konaly se v hezkém sále Třebovického mlýna v Ostravě, který ještě před rokem byl takřka ruinou.

Páteční večerní program lákal především příznivce modré muziky. Vystoupily skupiny Bluerej a Silent Rain, po nich jako bonbónek (především pro ty šťastnější, kteří goralštině rozumějí), skupina Blaf.

Ovšem to, co se strhlo v závěru programu, patřilo mezi mé nejkrásnější hudební zážitky letošního roku. Znovuvzkříšená šumperská Bluegrass Nova předvedla naprosto skvělý a strhující výkon. Newgrassový svátek špičkových muzikantů a vynikajících skladeb. Velký koncert jakých se mnoho neodehraje.

 

Sobotní dopoledne a začátek odpoledne patřil cestovatelským zážitkům. Videa, fotky, povídání – vše se střídalo v rychlém, ale nikoliv uspěchaném sledu a tak jsme během pár hodin kromě našich hezkých koutů navštívili Ukrajinu,Slovensko, Francii, Černou Horu, Venezuelu, Finsko, Nový Zéland, Turecko, Nepál, Čínu, Chorvatsko, USA i Kanadu.

Vrcholem se staly zejména drsné zážitky z cykloputování po Číně Romana Šinkovského.

Pod názvem Kotlíkáři sobě patřil následující program hudebním uskupením – skupině Marod, Radimu Piškotovi Dudovi (zahrál na  Chapman Stisk), domácímu Tempu di vlak, jisté a suverénní brněnské Ozvěně, zpestření v podobě výborného BG Stylu, aby vše vyvrcholilo očekávaně skvělou tečkou vždy příjemného a pohodového Hop Tropu.

 

Stanou-li se ostravské Podzimní ozvěny tradicí, bude jistě patřit tato cestovatelsko-trampsko-bluegrassová akce k tomu nejpříjemnějšímu…

Belmondo

Milan Belmondo Plch (https://countryclub-halenkovice.webnode.cz)