Tour du Mont Blanc 

 
LEGENDÁRNÍ HORSKÝ TREK  TOUR DU MONT BLANC -
Martin Stiller 
 
Legendární horský trek  Tour du Mont Blanc (TMB) je nejznámější evropský horský trek táhnoucí se v délce cca 170 km třemi státy – Francií, Itálií a Švýcarskem.
 
 Jak si Martin s Vaškem splnili jeden ze svých horských snů, jak to bylo s přípravami, jaké útrapy a nástrahy na ně čekaly hlavně před startem … a hlavně, jak jim pak přálo neskutečně krásné počasí a jak si horský trek náramně užili, to vše se dozvíte, když dorazíte a podpoříte je svojí účastí. Máte se na co těšit.
 
 
 
MARTIN STILLER
 

Narodil se a dětství prožil v Broumově, v oblasti pískovcových skal. V současné době žije  v Beskydech a je chatřem na turistické chatě Prašivá, kterou se svými spolupracovníky nebývale zvelebil. www.chataprasiva.cz

Vlastní akreditaci průvodce pro činnost horskou a je také kvalifikovaným průvodcem cestovního ruchu. Aktivně se zabývá turistikou, VHT a především cykloturistikou. Je členem českého klubu cestovatelů. Na kole projel velkou část Evropy. V létě 2001 podnikl náročnou cykloexpedici „Na kole napříč Evropou z Čech až do Afriky“ – 5750 km v 10 státech a na 2 kontinentech.

V sedle svého kola zdolal také cca 120 horských průsmyků a sedel, jako např. Passo dello Stelvio 2758 m, Timmelsjoch 2509 m, Edelweisspitze 2571 m a mnohé další. Na plně naloženém kole se také podařilo vyšlapat až na alpskou horskou chatu Pirovano nacházející se v nadmořské výšce 3050 m. Na přelomu roku 2007–2008 uskutečnil 9320 km dlouhou cykloexpedici napříč celým australským kontinentem ze západu na východ. V roce 2010 následovala půlroční cyklocesta Amerikou, při níž Martin našlapal na kole 7000 km po Kubě, Mexiku a USA. Cyklocestování se stalo jeho vášní a vedlo ho k založení prvního ryze cyklocestovatel­ského festivalu „Cyklocestování“, který se koná tradičně ve Frýdku-Místku, Hradci Králové a Brně. Více na www.cyklocestovani.cz.